• Τηλέφωνο: +30 2310 222 432
  • Διεύθυνση : Τσιμισκή 99, Θεσσαλονίκη / 4ος Όροφος
  • Δεύτ-Πάρ: 11:00ΠΜ - 21:00ΜΜ
  • 0

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα μόριο που βρίσκεται φυσιολογικά σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα μας.

Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μόρια νερού διατηρώντας το δέρμα του προσώπου μας καλά ενυδατωμένο, προσφέροντας όγκο στο πρόσωπο εκεί που χρειάζεται και νεανική όψη.

Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου το υαλουρονικό το οποίο φυσιολογικά διαθέτουμε χάνει ένα μεγάλο μέρος απο της προσροφητική του ικανότητα (την ικανότητα να συγκρατεί το νερό σαν ένα «βιολογικό σφουγγαράκι») αλλά και διασπάται και απορροφάται οπότε χάνεται ένα μέρος του. Το αποτέλεσμα της απώλειας αυτής του υαλουρονικού είναι να σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες ειδικά στις ρινοπαρειακές αύλακες (μεταξύ μύτης και στόματος), και στο φίλτρο («ρυτίδες καπνιστού» πάνω απο το άνω χείλος) καθώς και κάτω απο το κάτω χείλος («ρυτίδες πικρίας»).  Επίσης, στα ιδιαίτερα εκφραστικά άτομα σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και στο μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) και δίπλα στο μάτι («πόδι της χήνας»). Σήμερα, το υαλουρονικό παράγεται συνθετικά και είναι ασφαλές για χρήση ως εμφύτευμα (εννέσιμο υλικό) στην αισθητική δερματολογία για το «γέμισμα» αυτών των ρυτίδων.
Άλλες χρήσεις του υαλουρονικού ως εμφύτευμα είναι για να προσδώσουμε λίγο όγκο στα χείλη και να δημιουργήσουμε ένα  βελτιωμένο αισθητικά και πιο όμορφο στόμα.
Το αποτέλεσμα του υαλουρονικου ως filler, είναι τελείως άμεσα αντιληπτό και ο ασθενής φεύγει με ένα νέο ανανεωμένο πρόσωπο.

 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί απο 9-12  μήνες.
Η διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας είναι μόλις 20-30 λεπτά!

Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μεσοθεραπεία. Στην περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιείται για να γεμίσει βαθιές ρυτίδες, αλλά για να προσφέρει μια βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και να βοηθήσει έμμεσα στην εξάλειψη των ρυτίδων και στην ελαστικότητα και νεανικότερη εμφάνιση του δέρματος. Η εφαρμογή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία σε περιοχές όπως  ο λαιμός και η ραχιαία επιφάνεια των άκρων χεριών.

 

«Το υαλουρονικό είναι ένα μόριο το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα μας. Αν σκεφτούμε το δέρμα μας σαν ένα οικοδόμημα, οι κολλαγόνες και οι ελαστικές ίνες αποτελούν το σκελετό και το υαλουρονικό αποτελεί το τσιμέντο του δέρματος. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα συνθετικό υαλουρονικό το οποίο το βάζουμε για να αντικαταστήσουμε τις ποσότητες του υαλουρονικού που έχει πλέον χαθεί από το δέρμα μας. Έτσι μπορούμε να το βάλουμε σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου για να γεμίσουμε τις ρυτίδες οι οποίες έχουν βαθύνει στο μεσόφρυο, στις ρινοπαρειακές, για να δώσουμε όγκο στα ζυγωματικά και να δημιουργήσουμε ζυγωματικά δίνοντας μια όμορφη δομή στο πρόσωπο , δημιουργώντας ένα πρόσωπο τριγωνικό με τις σωστές γωνίες. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μισή ώρα, μπορούμε να κάνουμε μετά όλες μας τις δραστηριότητες , να συνεχίσουμε πολύ φυσιολογικά τη ζωή μας, δεν έχει χρόνο αποθεραπείας, μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως στη δουλειά μας.  Είναι πάρα πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε υαλουρονικά κορυφαίας ποιότητας όπως είναι τα Juvederm,  τα οποία δουλεύω εγώ που μας δίνουν μεγάλη διάρκεια, δηλαδή από 9 έως 12 μήνες και επιπλέον δεν έχουμε καμία αίσθηση δυσανεξίας ή καμία δυσκολία μετά την εφαρμογή. Επίσης, αυτά τα υαλουρονικά συνδυάζονται και με ξυλοκαϊνη, πράγμα που κάνει την εφαρμογή τελείως ανώδυνη.»

 

Συχνές Ερωτήσεις 

«Τι είναι το υαλουρονικό; 
Το υαλουρονικό είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να προσροφά (δεσμεύει σαν ένα βιολογικό «σφουγγαράκι») μόρια νερού με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να προσφέρει όγκο στο δέρμα. Καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά το δέρμα χάνει μόρια υαλουρονικού (καθώς και κολλαγόνου και ελαστίνης), αλλά και το υαλουρονικό που απομένει είναι χειρότερο ποιοτικά (συγκρατεί λιγότερο νερό).

Εκτός από την χρήση του στην αισθητική δερματολογία, το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για περισσότερο από 20χρόνια από ορθοπεδικούς και ρευματολόγους για ενέσεις σε αρθρώσεις καθώς και στην οφθαλμολογία.

«Πως χρησιμοποιείται το υαλουρονικό;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «γεμίσει» ρυτίδες και βαθιές γραμμές οπουδήποτε στο πρόσωπο και ιδιαίτερα τις βαθιές γραμμές μεταξύ μύτης και στόματος (ρινοπαρειακές) ή ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο). Μπορούμε να προσθέσουμε υαλουρονικό στα μάγουλα και ζυγωματικά και να προσφέρει όγκο που έχει χαθεί εξαλείφοντας παράλληλα τις λεπτές ρυτίδες που οφείλονται σε απώλεια της ελαστικότητας.

«Είναι επώδυνη η θεραπεία με υαλουρονικό;
Όχι. Πριν την θεραπεία εφαρμόζουμε στην περιοχή μια κρέμα ξυλοκαίνης (EMLA) η οποία μουδιάζει την περιοχή όπου θα γίνει η ένεση (χρησιμοποιείται η λεπτότερη δυνατόν βελόνα-βελόνα ινσουλίνης). Επίσης το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιούμε (JUVEDERM) είναι συνδυασμένο με ξυλοκαίνη γεγονός το οποίο καθιστά την εφαρμογή ανώδυνη.

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή-θεραπεία;
Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο προσθέτουμε άλλα 20-30 λεπτά που προηγείται η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας (EMLA) στην περιοχή.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της θεραπείας;
Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσο (ο ασθενής φεύγει με ένα διορθωμένο, τέλειο πρόσωπο!) και διαρκεί για 9-12 μήνες χρονικό διάστημα στο οποίο το υαλουρονικό που προσθέσαμε φυσιολογικά βιολογικά αποδομείται. Το ακριβές χρονικό διάστημα για το οποίο θα κρατήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας καθορίζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, το πόσο εκφραστικό είναι το άτομο και η περιοχή του προσώπου όπου έγινε η διόρθωση-εφαρμογή (σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες το υαλουρονικό αποδομείται γρηγορότερα). Για να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα και ένα νεανικό πρόσωπο, τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνουμε την θεραπεία κάθε 9 μήνες.

Μετά την εφαρμογή, πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου ή σε κοινωνικές δραστηριότητες;
Αμέσως! Μετά το τέλος της εφαρμογής μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν στην δουλειά, να πάτε για καφέ κτλ

Σε ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω τη θεραπεία με υαλουρονικό;
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούμε να αρχίσουμε τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία αρχίζει να μας ενοχλεί η εμφάνιση των ρυτίδων. Επίσης άλλες εφαρμογές όπως η προσθήκη όγκου στα χείλη γίνονται σε πολύ νεαρή ηλικία που μας ενδιαφέρει ένα πιο αισθησιακό στόμα.

Σε τι διαφέρει η θεραπεία με υαλουρονικό από την θεραπεία με BOTOX;
Το υαλουρονικό «γεμίζει» τις βαθιές γραμμές και ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται άμεσα και διαρκεί για 9-12 μήνες. Προσφέρει ουσιαστικά στην αντιγήρανση διορθώνοντας ατέλειες που δημιουργεί ο χρόνος, και η έντονη χρήση των μυών του προσώπου που δημιουργούν τις ρυτίδες (πολύ εκφραστικά άτομα, σε καπνιστές, σε άτομα με πολύ λεπτό-εύθραυστο δέρμα).

Το ΒΟΤΟΧ λειτουργεί με τελείως διαφορετικό μηχανισμό, ηρεμώντας τους μυς του προσώπου που «γράφουν» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εμφανίζεται μετά από 7-10 ημέρες και διαρκεί περίπου 6 μήνες. Εκτός από άμεση αντιγήρανση (με την εξαφάνιση των ρυτίδων) η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προσφέρει ουσιαστικά και στην πρόληψη της αντιγήρανσης (όταν ξεκινάμε την θεραπεία νωρίς σε ηλικία γύρω στα 30). Αυτό γιατί χαλαρώνοντας σε μικρή ηλικία τους μυς που «γράφουν» ρυτίδες, όταν το δέρμα έχει ακόμα καλή ελαστικότητα και οι ρυτίδες δεν εγκαθίστανται μόνιμα, προφυλάσσουμε το πρόσωπο από την εμφάνιση ρυτίδων πριν αυτές εγκατασταθούν! Τέλος η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ προτιμάται στο ανώτερο πρόσωπο (μέτωπο, γύρω από τα μάτια-πόδι χήνας), ενώ το υαλουρονικό είναι θεραπεία εκλογής στο κατώτερο πρόσωπο (ρυτίδες μεταξύ μύτης-στόματος, ζυγωματικά-μήλα, στόμα, ρυτίδες στο μουστάκι, πηγούνι κτλ).

Τέλος να προσθέσουμε ότι για ένα ιδανικό αποτέλεσμα οι θεραπείες με ΒΟΤΟΧ και υαλουρονικό μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο!

Πώς μπορώ να αποκτήσω πιο όμορφο στόμα με την χρήση υαλουρονικού;
Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει όγκο στο άνω ή και στο κάτω χείλος του στόματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του άνω χείλους για να σηκώσει το άνω χείλος προς τα πάνω ,ενώ παράλληλα να βοηθήσει στην εξαφάνιση των ενοχλητικών κάθετων ρυτίδων που εμφανίζονται στην περιοχή του άνω χείλους-φίλτρου (στο «μουστάκι». Αυτές εμφανίζονται συχνότερα στους καπνιστές, αλλά και στα πολύ εκφραστικά άτομα). Τέλος μπορεί να τοποθετηθεί και κάτω από τις γωνίες του στόματος για να διορθώσει την πτώση της γωνίας του στόματος όταν αυτή παρατηρείται. Η εφαρμογή υαλουρονικού γίνεται ανώδυνα μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ξυλοκαίνης, ενώ στην εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα όπως το «Juvederm ULTRA SMILE”. Σε κάθε περίπτωση ένα όμορφο και αισθησιακό στόμα προσθέτει πολύ στην εμφάνιση του

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: 
Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή (αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής)

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την ημέρα που θα γίνει η εφαρμογή

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Αποφύγετε να κάνετε μασάζ στην περιοχή της εφαρμογής για τις επόμενες 4 ώρες.

Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης για 4 ημέρες μετά την εφαρμογή (αυξάνει τον κίνδυνο για πρήξιμο και μελανιά στην περιοχή της εφαρμογής)

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία (καυτό μπάνιο, χαμάμ ,σάουνα, ηλιοθεραπεία) για τις επόμενες 4 ημέρες.

Αποφύγετε συμπληρωματικές θεραπείες στην περιοχή της εφαρμογής του προσώπου για τις επόμενες 7 ημέρες (πχ αποφυγή δερμοαπόξεσης, χημικών Peeling, IPL, LASER )

[gravityform id=»4″ name=»More Info» title=»false» ajax=»true»]