Τεχνητά νύχια: Οδηγίες για να κρατήσεις τα νύχια υγιή

Τεχνητά νύχια: Οδηγίες για να κρατήσεις τα νύχια υγιή

Τα ακρυλικά νύχια, τα νύχια από gel μπορούν να μας δώσουν μια άψογη εμφάνιση στα νύχια μας. Με λίγη φροντίδα, μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα τεχνητά νύχια υγιή και άψογα. Αυτές είναι οι προτάσεις μας ως ειδικοί δερματολόγοι:

Πριν από την εφαρμογή τεχνητών νυχιών

Εφαρμόστε τεχνητά νύχια μόνο επάνω σε υγιή νύχια. Τα τεχνητά νύχια μπορεί να φαίνονται ως η τέλεια κάλυψη επάνω σε εύθραυστα νύχια ή νύχια που πάσχουν από κάποια δερματολογική πάθηση όπως η ψωρίαση. Θα πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Καλύπτοντας εύθραυστα ή άρρωστα νύχια κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Θα μπορούσε ακόμη και να σας κάνει να χάσετε τα φυσικά σας νύχια.

Καλό είναι να γίνεται πρώτα δοκιμή για μια αλλεργική ή ερεθιστική αντίδραση του δέρματος. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν τεχνητά νύχια μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση του δέρματος. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ένα κνησμώδες (με φαγούρα) δερματικό εξάνθημα στο δέρμα γύρω από τα νύχια τους. Άλλοι εμφανίζουν εξάνθημα, όταν ένα τεχνητό νύχι αγγίζει το δέρμα τους. Αν πρόκειται να κάνετε τεχνητά νύχια, για πρώτη φορά δοκιμάστε φορώντας ένα νύχι για λίγο πρωταρχικά.

Μετά την εφαρμογή τεχνητών νυχιών

Καθαρίστε και ελέγξτε τα τεχνητά νύχια καθημερινά. Λαμβάνοντας λίγα λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε τα εξής, θα βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων:

-Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα νυχιών για να καθαρίσετε απαλά γύρω από τα νύχια σας.

-Ενώ καθαρίζετε τα τεχνητά νύχια σας, ελέγξτε αν κάποιο από αυτά έχει χαλαρώσει.

-Στεγνώστε τα χέρια και τα νύχια σας πολύ καλά.

Αν βρείτε ένα χαλαρό νύχι ή νύχι που έχει υποστεί ζημιά, το επισκευάζετε με ασφάλεια.

Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη μιας λοίμωξης αυξάνετε όταν φοράτε τεχνητά νύχια. Αν βρείτε ένα χαλαρό νύχι ή νύχι που έχει υποστεί ζημιά νυχιών, προτείνουμε να το επισκευάσετε σε εξειδικευμένο κατάστημα. Αν προσπαθήσετε να το επισκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι , βεβαιωθείτε ότι:

-Χρησιμοποιείτε κόλλα ειδική για τεχνητά νύχια.

-Ποτέ μην χρησιμοποιείται επίδεσμο σε ένα σπασμένο νύχι.

Αν έχετε επίδεσμο σε ένα τεχνητό νύχι ή αν χρησιμοποιήσετε κόλλα που δεν είναι κατασκευασμένη ειδικά για τεχνητά νύχια, θα αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας μόλυνσης. Σημεία λοίμωξης και φλεγμονής περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα (κοκκίνισμα) και πύον. Αν δείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια, καλό είναι να επισκεφθείτε αμέσως έναν δερματολόγο.

Κάντε επανέλεγχο και συμπληρωματικές θεραπείες touchups κάθε 2 έως 3 εβδομάδες.

Καθώς τα φυσικά νύχια σας μεγαλώνουν, εμφανίζονται κενά μεταξύ των τεχνητών νυχιών και των φυσικών. Γεμίσματα είναι απαραίτητα κάθε 2 έως 3 εβδομάδες. Αυτό βοηθά να κρατήσετε τα νύχια εμφανίσιμα και να αποτρέψετε τις λοιμώξεις.

Να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα, καθαρίζετε το σπίτι και κάνετε χόμπι όπως κηπουρική.

Πρέπει να προστατεύσετε τα τεχνητά νύχια σας από τα απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να χαλαρώσουν τα τεχνητά νύχια – και να τους αλλοιώσουν το χρώμα.

Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δάχτυλων σας και όχι τα τεχνητά νύχια σας.

Τα τεχνητά νύχια είναι σκληρά, και είναι δελεαστικό να τα χρησιμοποιούμε σαν εργαλεία. Αποφύγετε τον πειρασμό. Θα μπορούσατε να καταστρέψετε ένα τεχνητό νύχι κάνοντας κάτι τόσο απλό όπως να ανοίξετε ένα αναψυκτικό. Όταν ένα τεχνητό νύχι σχίζετε, μπορεί να σχίσει και τα φυσικά νύχια σας πάνω στα οποία βρίσκεται τοποθετημένο.

Αφήστε τα φυσικά νύχια σας να αναπνεύσουν κάθε 2 ή 3 μήνες.

Τα φυσικά σας νύχια χρειάζονται επίσης φροντίδα. Κάθε λίγους μήνες, αφαιρέσετε τα τεχνητά νύχια σας. Περιμένετε λίγες μέρες πριν να εφαρμόσετε νέα τεχνητά νύχια.

Πηγαίνετε μόνο στα ινστιτούτα και τεχνικούς νυχιών που έχουν άδεια.

Να είστε βέβαιος ότι οι τεχνικοί νυχιών πλένουν τα χέρια τους και να αποστειρώνουν τις σκάφες και τα εργαλεία τους πριν από κάθε πελάτη.

Επισκεφθείτε το κέντρο για τη συντήρηση κάθε 2 με 3 εβδομάδες.

Να είστε ευγενικοί με τα φυσικά νύχια σας από ποτέ μην τραυματίζετε και κόβετε το περιονύχιο (πετσάκια) σας.