Κρυολιπόλυση-σώμα όπως το ονειρεύεστε!

Κρυολιπόλυση-σώμα όπως το ονειρεύεστε!

Τι είναι η κρυολιπόλυση; Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται; Ποιος είναι οιδανικός υποψήφιος για κρυολιπόλυση; Είναι ανώδυνη μέθοδος; Αφήνει σημάδια;

 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν συχνά οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση του σώματός τους.

Η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης έχει δημιουργηθεί από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Μασαχουσέτης.

Η κρυολιπόλυση κερδίζει διαρκώς έδαφος και έχει γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος λιπογλυπτικής από τη στιγμή ακόμα που πρωτοεμφανίστηκε, με ευρεία χρήση παγκοσμίως.

Αποτελεί μια μέθοδο εξαιρετικά απλή και ανώδυνη που αφαιρεί το τοπικό λίπος μη χειρουργικά (χωρίς νυστέρι), ενέσεις ή αναισθησία. Πρόκειται για μια μη επεμβατική, κλινικά δοκιμασμένη διαδικασία που επιλεκτικά μειώνει το ανεπιθύμητο λίπος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ψύξης. Ένα από τα πλέον γνωστάκ και αξιόπιστα συστήματα κρυολιπόλυσης είναι το Z-lipo της γερμανικής εταιρείας Zimmer.

Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να μειώσουμε επιλεκτικά το επίμονο συσσωρευμένο λίπος που δεν ανταποκρίνεται στη δίαιτα ή στη γυμναστική σε περιοχές όπως κοιλιά, γύρω από τη μέση («lovehandles»), μπράτσα,  εσωτερικό των μηρών, εσωτερικό γονάτων, κάτω από το σαγόνι («διπλοσάγονο»), γλουτοί , εξωτερική επιφάνεια των μηρών («ψωμάκια»).

Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο ή πρόγραμμα αδυνατίσματος για υπέρβαρα άτομα. Οι πιο κατάλληλοι υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι άνδρες ή γυναίκες που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό τους βάρος, αλλά διαθέτουν τοπικό λίπος το οποίο δεν μπορεί να εξαλειφθεί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής-δίαιτα-γυμναστική, αλλά και δεν επιθυμούν την χειρουργική επέμβαση (λιπαναρρόφηση).

 

Τα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης

  • Στοχευμένη απώλεια λίπους επί των σημείων!
  • Προσιτό κόστος
  • Αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία
  • Βελτίωση του δέρματος
  • Μετρήσιμα αποτελέσματα σε 4-6 εβδομάδες
  • Εντελώς ανώδυνη
  • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες μας
  • Μη επεμβατική μέθοδος. Δεν υπάρχουν μελανιές, ράμματα, οίδημα, τραύμα, μετεγχειρητικός πόνος
  • Δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο-κλινική
  • Φυσικός τρόπος μείωσης του λίπους
  • Ασφαλής και χαλαρωτική διαδικασία
  • Εύκολη αναπροσαρμογή του δέρματος χωρίς καμία χαλάρωση

 

Ερωτήσεις για την κρυολιπόλυση που ζητούν απάντηση:

 

-Ποιες περιοχές μπορώ να βελτιώσω με την κρυολιπόλυση;

Οποιαδήποτε σημείο του σώματος έχει επιπλέον λίπος, είναι κατάλληλο για κρυολιπόλυση. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που αντιμετωπίζονται με την κρυολιπόλυση είναι :

  • Μηροί εξωτερικά (ψωμάκια) & εσωτερικά
  • Κοιλιά γύρω από τη μέση («lovehandles»),
  • Στομάχι
  • Μέση
  • Πλάτη
  • Εσωτερικό από τα γόνατα
  • Μπράτσα
  • Κάτω από το σαγόνι («διπλοσάγονο»)
  • Γλουτοί

 

-Έχει σημασία το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε στην κρυολιπόλυση;

Στην κλινική μας, χρησιμοποιούμε το Z-lipo της γερμανικής εταιρείας Zimmer, εταιρεία που εξειδικεύεται σε ιατρικά μηχανήματα που παρέχουν ψύξη. Είναι ένα ιατρικό μηχάνημα που διαθέτει όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, ώστε να παρέχουμε μια ασφαλή και αξιόπιστη θεραπεία.

 

– Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Χρησιμοποιώντας μία ειδική τεχνολογία ψύξης που παρέχει το handpiece («κεφαλή»)του μηχανήματος, η  μη επεμβατική μέθοδος της κρυολιπόλυσης κυριολεκτικά «παγώνει» τις προβληματικές περιοχές σε -6 βαθμούς Κελσίου για να κρυσταλλοποιήσει το νερό στα λιποκύτταρα που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος (υποδόριο λίπος) και να τα οδηγήσει σε καταστροφή-νέκρωση. Κατόπιν, ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως κάτι περιττό, το οποίο αποβάλλει μέσω του λεμφικού συστήματος (με τη φυσιολογική βιολογική διαδικασία της απόπτωσης). Για να διευκολυνθεί η αποβολή των λιποκυττάρων που έχουν καταστραφεί, συστήνουμε να πίνετε άφθονο νερό και να κάνετε αεροβική γυμναστική (ακόμα και μετά τη συνεδρία).  Καθώς τα λιποκύτταρα αφαιρούνται σταδιακά με φυσική διαδικασία, το δέρμα προσαρμόζεται πιο εύκολα, χωρίς να χαλαρώνει όπως συμβαίνει σε απότομο χάσιμο βάρους ή με τη λιποαναρρόφηση.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δυο κεφαλές που τοποθετούνται συμμετρικά στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν. Τοποθετουνται στην επιλεγμένη περιοχή του σώματος και χρησιμοποιώντας τεχνολογία vacuum ανασηκώνουν  τον επιφανειακό ιστό του δέρματος και κατεβάζουν την θερμοκρασία από -5 ως -10 βαθμούς έτσι ώστε ο λιπώδης ιστός να παγώσει με την τεχνολογία της ψύξης. Καθώς αρχίζει η θεραπευτική συνεδρία, αυτό γίνεται αρχικά αισθητό στα πρώτα λεπτά ως ένα ψυχρό «ρούφηγμα» το οποίο υποχωρεί πολύ γρήγορα καθώς το δέρμα μουδιάζει. Αυτή η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά έως 1 ώρα (ανά περιοχή).

Με το σύστημα που διαθέτουμε μπορούμε να κάνουμε παράλληλα στην ίδια συνεδρία θεραπεία μιας μικρής και μια μεγάλης περιοχής του σώματος.

Όταν η κρυολιπόλυση γίνεται σε συνδυασμό με μηχανικό  λεμφικό μασάζ– παροχέτευση τύπου ενδερμολογίας, έχει ακόμα πιο καλά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζει δε άμεσα τα «ψωμάκια» και το περιττό λίπος που δεν αντιδρά σε καμία δίαιτα η γυμναστική. Θέλει μερικούς μήνες για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα, καθώς χρειάζεται κάποιο χρόνο ο οργανισμός για να απαλλαγεί από τα λιποκύτταρα τα οποία έχουν καταστραφεί. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, δεν δημιουργεί τραυματισμούς στο δέρμα.

 

-Απαιτείται κάποιος χρόνος ανάρρωσης; Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας;

Δεν απαιτείται καθόλου χρόνος ανάρρωσης-αποθεραπείας. Μετά την συνεδρία επιστρέφουμε κατευθείαν στις καθημερινές μας δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης και της άθλησης ακόμα και την ίδια μέρα της θεραπείας. Δεν χάνετε καθόλου χρόνο, εκτός από την 1 περίπου ώρα που διαρκεί η συνεδρία.

Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει πως τα λιποκύτταρα είναι από τη φύση τους πιο ευαίσθητα στο ψύχος παρά ο ιστός που τα περιβάλλει, και πως μπορούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το σώμα χωρίς καμία παρενέργεια ή επιπλοκή.

Η επιλεκτική δράση της κρυολιπόλυσης οφείλεται στο γεγονός πως το λιποκύτταρα  κρυσταλλοποιούνται σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από ότι τα κύτταρα που περιέχουν μόνο νερό. Έτσι, η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει στοχευμένα το λίπος και δεν επηρεάζει καθόλου το δέρμα, τους μύες και τα νεύρα.

Η μόνη πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ένα μικρό οίδημα και ερυθρότητα (κοκκινίλα) στην περιοχή του δέρματος όπου ερχόταν σε επαφή με την «κεφαλή» τα οποία υποχωρούν συνήθως μέσα

σε 24-36 ώρες και η δημιουργία εκχυμώσεων («μελανιάς») σε άτομα που έχουν την προδιάθεση να κάνουν εύκολα εκχυμώσεις-και αυτές όμως υποχωρούν συνήθως μέσα σε 8-14 μέρες.

 

-Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Καθόλου! Η θεραπεία δεν απαιτεί κανένα είδος αναισθησίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι υποψήφιοι κάθονται ή ξαπλώνουν αναπαυτικά και διαβάζουν, κάνουν εργασίες στο laptop τους, πλοηγούνται στο διαδίκτυο κλπ

 

-Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;  Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο;

Μετά από μια συμβουλευτική συνεδρία όπου βλέπουμε αν πληρούνται τα κριτήρια για τη συγκεκριμένη θεραπεία, εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία και σχεδιάζεται το πλάνο θεραπείας. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θέλει κανείς να μειώσει το τοπικό λίπος.

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο που προτείνεται συνήθως, περιλαμβάνει 3 έως 4 συνεδρίες οι οποίες πραγματοποιούνται με μεσοδιάστημα 20 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με μόνιμη μείωση του λίπους από περίπου 20% (ανάλογα με το αρχικό πρόβλημα) που στην περίπτωση της περιφέρειας αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε μείωση 2,5-5 πόντων.

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι μόνιμα γιατί τα λιποκύτταρα που έχουν καταστραφεί στην περιοχή που έγινε η θεραπεία δεν ξαναδημιουργούνται. Τα κύτταρα λίπους εξαφανίζονται και οι πόντοι χάνονται, με φυσικό τρόπο. Δεν επανέρχονται εφόσον βέβαια εξακολουθείτε να ασκείστε και να προσέχετε τη διατροφή σας διατηρώντας το βάρος σας σταθερό. Αν ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή, πίνετε αρκετό νερό και έχετε ένα πρόγραμμα ήπιας άσκησης τα αποτελέσματα θα εδραιωθούν και το νέο σας σώμα θα είναι σταθερά βελτιωμένο.

Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο γίνονται αντιληπτά με την μέτρηση της περιφέρειας της περιοχής όπου έγινε η θεραπεία με μεζούρα (μείωση κάποιων εκατοστών) , καθώς και στα ρούχα που φοράμε (μικρότερο νούμερο στα ρούχα ή και πιο άνετη εφαρμογή στο σώμα), αλλά όχι με μέτρηση βάρους στη ζυγαριά.

Η κρυολιπόλυση δε διευκολύνει την απώλεια βάρους, αλλά στοχεύει πρωτίστως στην αφαίρεση του τοπικού λίπους και στην βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. Άρα η θεραπεία δεν απευθύνεται σε υπέρβαρα άτομα.

 

Με ποιες άλλες θεραπείες λιπόλυσης μπορεί να συνδυαστεί η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με μεσοθεραπεία λιπόλυσης κατά την ίδια συνεδρία ή λίγες ημέρες μετά, με

SHOCKWAVE θεραπεία (με ακουστικά κύματα) για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος και κυτταρίτιδας.

Ακόμη, η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί πριν τη laser λιποαναρρόφηση για να μειώσει τον λιπώδη ιστό που θέλουμε να αφαιρέσουμε ή ένα μήνα μετά, εάν υπάρξει μικρό υπόλειμμα συσσωρευμένων λιποκυττάρων που δεν έχουν αποβληθεί με τη λιποαναρρόφηση

Επίσης, η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με θεραπεία τριπλού συστήματος ενδερμολογίας- ραδιοσυχνότητων και υπερήχων Kumashape για περαιτέρω λιποδιάλυση, ταχύτερη και καλύτερη απομάκρυνση των λιποκυττάρων που νεκρώθηκαν με την κρυολιπόλυση, καθώς και για σύσφιξη της περιοχής, αλλά και με PDO-νήματα για ανόρθωση σώματος