Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text][mega_main_menu location=”mega_main_sidebar_menu”][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][et_parent tab_style=”linebox” tab_animation=”bounceInUp” color_tab_txt=”#064d70″ color_act_txt=”#dd3333″ color_act_bg=”#e0e0e0″ color_content_bg=”#ffffff”][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή

“]ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ για την ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ Φάρμακα για την τριχόπτωση υπό μορφή ανδρογενετικής αλωπεκίας υπάρχουν 2 εγκεκριμένα από το Αμερικάνικο FDA (τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων), η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη Η Minoxidil (τοπικό αγγειοδιασταλτικό διάλυμα) υπάρχει σε συγκέντρωση 2% για χρήση σε γυναίκες  ή 5% για χρήση σε άντρες που έχει αποδειχθεί σε σοβαρές μελέτες ότι αναστέλλει ικανοποιητικά την τριχόπτωση στο 60% των νεώτερων σε ηλικία ασθενών. Φαρμακοτεχνικά βρίσκεται στο εμπόριο σε μορφή λοσιόν ή αφρού. Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις στους άνδρες συχνά βοηθά η χορήγηση φιναστερίδης που μπλοκάρει την δράση της τεστοστερόνης στους τριχικούς θυλάκους, ενώ στις γυναίκες αντίστοιχα η χορήγηση οξεικής κυπροτερόνης, που αντίστοιχα ελαττώνει την επιρροή της τεστοστερόνης στους τριχικούς θυλάκους μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή Οι κλασικές θεραπείες που διαθέτουμε είναι:
  • Συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες-ιχνοστοιχεία-μέταλλα-αμινοξέα: Αυτά προσφέρουν τα «δομικά συστατικά» της κερατίνης για την ποιοτική ενίσχυση της τρίχας (και των νυχιών). Ετσι, η τρίχα αποχτά «όγκο» και είναι πιο γερή, λαμπερή και υγιής. Το κεφάλι που έχει πλέον καλύτερης ποιότητας τρίχες δείχνει πιο «γεμάτο»
  • Λοτιόν ή αφρός Μινοξιδίλης: το φάρμακο αυτό αναστέλλει τοπικά ένα ένζυμο (5-α-αναγωγάση) στη ρίζα της τρίχας. Το ένζυμο αυτό οφείλεται για την μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια πιο επιθετική μορφή της, την DHT (διυδροτεστοστερόνη) η οποία «σκοτώνει» την τρίχα.
  • Χάπια φιναστερίδης: Κάνουν το ίδιο με την λοτιόν μινοξιδίλης, αλλά είναι ακόμα πιο δραστικά γιατί είναι εσωτερική (συστηματική) θεραπεία.
ΦΑΡΜΑΚΑ για την ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ αλλά χωρίς επίσιμη ενδειξη Σπιρονολακτόνη Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως διουρητικό. Είναι επίσης ένα δυνατό αντιανδρογόνο που λειτουργεί με δύο τρόπους. Αρχικά μειώνει την παραγωγή των ανδρογόνων και έπειτα μπλοκάρει την δράση τους, εμποδίζοντας την διϋδροτεστοστερόνη να ενωθεί με τους ανάλογους υποδοχείς.  Η σιμετιδίνη (γυναίκες) Ανήκει στα αντιόξινα φάρμακα. Η κύρια δράση της είναι να μειώνει την παραγωγή πεψίνης, επιτρέποντας έτσι την θεραπεία του έλκους. Επίσης είναι και αντιανδρογόνο, αφού μπορεί να μπλοκάρει την διϋδροτεστοστερόνη από το να ενωθεί με τους υποδοχείς της. Η σιμετιδίνη χρησιμοποιείται επίσης για την θεραπεία της υπερβολικής τριχοφυίας στις γυναίκες Προγεστερόνη/Οιστρογόνα (γυναίκες) Αν και η χρήση χαπιών με προγεστερόνη χρησιμοποιείται κυρίως για την θεραπεία της εμμηνόπαυσης, εντούτοις η χρήση οιστρογόνων και προγεστερόνης σε μορφή κρέμας έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στην θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Saw Palmetto (χάπι): Κυκλοφορεί σε διάφορες συσκευασίες (όπως συνδυασμός με άλλους φυτικούς αναστολείς). Είναι αναστολέας της 5α-αναγωγάσης Tricomin (Άντρες και γυναίκες) Είναι μια λοτιον που χρησιμοποιείται τοπικά. Σκοπός είναι η αύξηση τριχών (Stimulating Regrowth). Κάνει χρήση πεπτιδίων του χαλκού, για να διεγείρει φυσικά τους αδρανείς θύλακες ώστε να ξαναμπούν στην φάση δημιουργίας τρίχας. Δεν περιορίζει την DHT, ενώ δεν χρησιμοποιεί και την φιλοσοφία της μινοξιδίλης να ανοίγει τα κανάλια καλίου. Χρησιμοποιείται σαν πρόσθετο προϊόν σε οποιαδήποτε θεραπεία κατά της τριχόπτωσης Revivogen (Άντρες και γυναίκες) Πρόκειται για προϊόν που συνδυάζει έναν μεγάλο αριθμό από ενεργά υλικά που παρέχουν ικανοποιητική ανάπτυξη τριχών και αναστολείς DHT σε ένα διάλυμα. Συνδυάζει Azelaic Acid, Vitamin B6, Zinc, Saw Palmetto, GLA και ALA τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι περιορίζουν την DHT.[/et_single][et_single icon=”no-icon” tab_title=”

Ραντεβού

“][gravityform id=”3″ name=”Ραντεβού για διάγνωση” title=”false” ajax=”false”][/et_single][/et_parent][/vc_column][/vc_row]

Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ για την ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Φάρμακα για την τριχόπτωση υπό μορφή ανδρογενετικής αλωπεκίας υπάρχουν 2 εγκεκριμένα από το Αμερικάνικο FDA (τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων), η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη

Play Video

Η Minoxidil (τοπικό αγγειοδιασταλτικό διάλυμα) υπάρχει σε συγκέντρωση 2% για χρήση σε γυναίκες  ή 5% για χρήση σε άντρες που έχει αποδειχθεί σε σοβαρές μελέτες ότι αναστέλλει ικανοποιητικά την τριχόπτωση στο 60% των νεώτερων σε ηλικία ασθενών. Φαρμακοτεχνικά βρίσκεται στο εμπόριο σε μορφή λοσιόν ή αφρού.

Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις στους άνδρες συχνά βοηθά η χορήγηση φιναστερίδης που μπλοκάρει την δράση της τεστοστερόνης στους τριχικούς θυλάκους, ενώ στις γυναίκες αντίστοιχα η χορήγηση οξεικής κυπροτερόνης, που αντίστοιχα ελαττώνει την επιρροή της τεστοστερόνης στους τριχικούς θυλάκους μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα.

Οι κλασικές θεραπείες που διαθέτουμε είναι:

Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή

Promotion

Register for the program now, and get discounts of up to 20%!

ΦΑΡΜΑΚΑ για την ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ αλλά χωρίς επίσιμη ενδειξη

Sollicitudin augue pretium eros a duis etiam congue vehicula aliquam. Gravida dapibus sem purus metus pretium donec erat cursus maecenas. Class ut scelerisque dolor morbi blandit magnis feugiat aptent suscipit tincidunt. Nullam sapien sagittis hac rhoncus montes finibus vel eleifend.

Ad enim velit lorem egestas adipiscing tristique curae malesuada quisque. Habitasse risus himenaeos ultrices euismod leo morbi. Tempor rhoncus conubia neque morbi platea aenean fusce nostra erat cras. Sapien faucibus euismod fusce cubilia taciti. Egestas inceptos dapibus letius pede fames. Nullam dictumst id fusce vulputate interdum lacus velit.

Θεραπεία Τριχόπτωσης Με Φαρμακευτική Αγωγή

Νέα & άρθρα

Recipes

Healthy diet meals

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit telus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Primis condimentum habitasse semper finibus gravida volutpat nostra lacus ligula. Tortor lorem hendrerit vehicula consectetur pellentesque nulla accumsan egestas lacus neque tincidunt. Pellentesque luctus odio metus vivamus phasellus sed finibus. Aenean eros cubilia elit ipsum sapien per urna a diam. Placerat magna cras mi parturient torquent at praesent porta volutpat congue quis.