Η ακμή προκαλεί φοβία στους εφήβους

γυναικα-καθρεπτης-ακμη

Νέα ευρήματα για την ακμή και το πως επηρεάζει τους εφήβους παρουσιάζει νέα επιστημονική έρευνα. Νορβηγοί ερευνητές εξέτασαν τις αιτίες κοινωνικού άγχους σε εφήβους και ανακάλυψαν ότι η ακμή ήταν μια από τις βασικότερες. Στην μελέτη συμμετείχαν 8388 έφηβοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που μετρούσαν την κοινωνική φοβία (social anxiety) και άλλες μεταβλητές. Η μελέτη έγινε σε δυο ομάδες, μια κλινική ομάδα ασθενών με ακμή και σε μια ομάδα ελέγχου με τυχαιο δείγμα.Ο αριθμός των κοριτσιών που συμμετείχαν ήταν λίγο μεγαλύτερος από αυτόν των αγοριών σε κάθε ομάδα και ο μέσος όρος ηλικίας ήταν δεκαπέντε χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα συμπτώματα κοινωνικής φοβίας ήταν μεγαλύτερα ανάμεσα στα κορίτσια απ’ ότι στα αγόρια. Οι βασικές αιτίες που πυροδοτούν την κοινωνική φοβία ήταν μαθησιακά προβλήματα, εκφοβισμός (bullying), διατροφικά προβλήματα, η ακμή και γενικευμένο άγχος και κατάθλιψη.

ακμη-θεραπεια

Το άρθρο είναι μετάφραση από: http://www.the-dermatologist.com/node/3135 Την μετάφραση επιμελήθηκε ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Καλοκασίδης Κωνσταντίνος

Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από την ακμή.